LELŐHELYEK:

Ezeken a helyeken bukkanhatsz rá a Tündékre:

 

Bio-Box
1132 Budapest, Csanády u. 4/b.

Guba Ági Virágai
1137 Budapest, Hegedűs Gyula u. 23.

5letből Valóság Hobby bolt
1132 Budapest, Csanády u. 6/B

Tündérbolt
1053 Budapest, Kálvin tér 1.

Vörös Oroszlán Teaház
Budapest, VI. ker. Jókai tér 8.

Első Pesti Teaház
Budapest, XIII. ker. Katona József u. 5

Rózsa Virágüzlete
Budapest, XIII. ker. Pozsonyi út 11/B.

Medinilla Virágművészet
Budapest, 1013 Pauler u. 7.

Medinilla Virágművészet
Budapest, 1137 Vígszínház u. 5.
(bejárat a Pannónia utca felől)

Red Rose Nagykereskedés
1033 Budapest, Szentendrei út 93.

szöveg: Tóth Zsófia

fairySilveriSpx700v

Különleges minőségű, kézi készítésű termék. Méret: 17 cm. Csomagolás: exkluzív, átlátszó díszdoboz.

SZERENCSETÜNDÉREK

A tündérekről, elfekről és angyalkákról általában kedves mesék jutnak az eszünkbe, ahol ezek a parányi jóságos csodalények varázspálcával teljesítik a jó emberek kívánságait.

Lehet, hogy a tündér szó a szépséggel, a boldogsággal összefüggő tündököl igéből ered, de ugyanígy összefüggésbe hozható a tűnik igével is, hiszen a tündérek egyszercsak megjelennek, előtünnek a "semmiből" majd ugyanilyen észrevétlen eltávoznak, eltünnek. Vannak, akik szerint a sumer dingir szóra vezethető vissza, ami eget, istenséget jelent.

Sokféle tündér létezik, elnevezésük is különböző. Minden földrészen más-más tündér honol. Az elfek eredetileg kisalakú termékenységistenek voltak, az erdőkben, a föld alatt, a kutakban és a forrásokban volt az otthonuk. A természettel összhangban élnek, hatalmas tudással rendelkeznek, ami részben halhatatlanságukkal magyarázható. Az embernél tökéletesebbek, vékonyabbak, gyengébbek, bölcsebbek és ügyesebbek. Könnyen felismerhetők hegyes fülükről. Az elfek az ősrégi "albh" (fehér) szó után kapták nevüket, és a magyar nyelvben Göncz Árpád Tolkien-fordítása nyomán tündéknek hívjuk őket.

Megszámlálhatatlan monda szó arról, hogy a tündérek és az elfek valamilyen formában ma is léteznek, Az emberek segítségére vannak, köztünk járva-kelve birokra kelnek a baljós árnyakkal, a balszerencsével és őrzik a családi tűzhely melegét.

Nemcsak a gyermekek fantáziáját foglalkoztatja, de a felnőttek gyermeki énjét is átjárja az észrevétlenül körülöttünk mozgó tündérek, elfek, tündék, angyalkák játékos világa.

Elhozzuk Neked a csodák meseszerű világát. Engedd, hogy rajtunk keresztül téged is meglátogasson egy jó tündér és te, vagy gyermeked kiválaszthassa a számára megfelelő tündefigurát.

A választott tündérfigurád valóra válthatja álmaidat...

DSC4880Version2sh
DSC4887sh
DSC4878Version2sh1a
DSC4879sh1a
DSC4881Version2sh
DSC4888sh
DSC4892Version2sh
DSC4886Version2sh
DSC4890Version2sh
DSC4889sh

Ha egy tündérke a társadul szegődött, soha nem hagyhatod már el őt, mert amint megteszed, elveszti összes varázserejét, könnycseppé változik és a földre hullva elillan a távoli messzeségbe. Az is biztos, azért mert megadatott neked az a szerencse, hogy saját tündéred lehessen, te is minden bizonnyal fontos vagy annak az embernek, aki ajándékozza neked azt.

 

Most egy titkot osztok meg veled. Minden embernek van legalább egy tündére, de akik nem hisznek a szeretet erejében és a csodák világában azok észre sem vehetik őket, mert számukra láthatatlanok maradnak mindaddig, míg egy varázslatos pillanatban fel nem fedik magukat.

Sziromka-tündér:

Sziromka, ahogy neve is tükrözi, egy gyönyörűséges rózsasziromból és egy harmatcseppből született. A virágok felügyeletét, megóvását bízták rá, tündértársai. Napjai nagy részében szeretett szép és jó illatú szirmok között ugrándozni, játszadozni. Míg láthatatlan volt az emberi szemnek addig egy rózsabölcsőben lakott, a végtelen erő közepében. Reggelente felkelt rózsavizet ivott, majd virágról-virágra szállva ápolta, locsolta őket. Kedvencei a rózsák voltak. Útja közben sokszor találkozott Zöldikével és együtt hancúroztak az avarban, vagy megviccelték valamelyik tündértestvérüket. Minden nap olyan gyorsan elszállt, már esteledett mikor visszatért otthonába. Lefekvés előtt hörpintett egyet tündérvízéből, megmártózott illóolajjal teli kádjában, majd nyugovóra tért. Egy verőfényes nyári napon azonban új játszótársakra vágyott. Elhatározta, feladja eddigi gondtalan, boldog életét és inkább felkeresi az embereket, hogy szerencsét hozzon nekik. A tündértanács jóváhagyása után el is hagyta az erdőt, azzal az ígérettel, hogy minden nap legalább egy jócselekedet tesz. Régi életéből mindössze csak a rózsa színét őrizte meg. Színe miatt ezt a tündért általában a lányok választják maguknak, de mindenkinek szerencsét és boldogságot hoz otthonába. Nagyon ragaszkodó és kíváncsi kistündér. Szeret mindenhol elbújni és mindenről tudni. Napközben, ha magára hagyják, alig várja, hogy visszajöjjenek hozzá és megölelgessék. Egy dolog számít neki igazán. Érezze azt, hogy fontos az embereknek, akikkel együtt van.

A tündérek és elfek, bár úgy gondolod, te választottad őket, mégis ők lopták be magukat megjelenésükkel a szívedbe. Ez a döntés volt az első lépés ahhoz, hogy a csodákkal teli közös életetek elkezdődjön. Ezek a teremtések a szeretet, a boldogság erejéből táplálkoznak és nyerik erejüket, ahhoz, hogy téged segítsenek akkor, amikor a legnagyobb szükséged van rájuk.

Boldogsághozó Esthajnal tündér:

Esthajnal, Csillagpor nővéreként, vigyázza az emberek életét miután húgocskája hazatért. Mivel Ő az idősebb, gyakran segít testvérének az álomporok szétszórásában, de az utóbbi időben annyi mindenki hívja, hogy vigyázzon rájuk nappal is, már sötétedéskor nyugovóra hajtja fejét és mély álomba szenderül, felkészülve a következő nap kívánságaira. Felkelés után kinyitja a hatalmas kívánság naplót és miután lejegyezte noteszébe az aznapi teendőit, útra kel, hogy pár szárnycsapással elérjen, oda ahol a legnagyobb szükség van rá. Ez a parányi csodaszép tündérke mindenkinek örömöt és boldogságot okoz. Varázserejével láthatatlanul is képes segíteni abban, hogy akár életre szóló barátságok szövődjenek, azok között, akik egymásnak ajándékozzák őt. Esthajnal tündér nemcsak egy ajándék, több annál, a szeretet jele is. A varázslatban és a tündérvilágban kételkedő emberek azt mondhatják, mindez csak a képzelet világában létezik, de ti tudjátok, az apró tündérkék varázserővel rendelkeznek, és csak azok számára láthatók, akik megérdemlik ez a kiváltságot. Esthajnal tündér is csak gazdájának mutatja meg magát és kíséri egy emberöltőn át. Azok, akiket ilyen tündérrel leptek meg, ne feledje soha: „Boldoggá tenni másokat, örömöt jelent magunknak is!”

Csillagpor Álom-tündér:

Ez az ezüstös fényű, éjkék szárnyú és ruhájú tündérlány az égi csillagok gyermekeként jött le hozzánk, hogy a gyermekek és felnőttek álmát őrizze akkor amikor álomra hajtják fejüket. Neki köszönhetjük azt is, hogy az ezer meg ezer csillag káprázatosan ragyogva az égen, mint kis lámpások mutatják az utat azoknak az embereknek, akik a sötét éj leple alatt keresik az utat otthonuk felé. Általában Csillagpor tündér éjszaka jön el hozzánk, bepillant az ablakokon, és ha azt veszi észre, hogy a az egész ház már szunnyadozik, előveszi a varázspálcáját és szép álmokat kívánva ezüst és aranyport szór minden szoba elé. Miután minden otthonba ellátogatott, de még mielőtt felkel a nap ő is hazatér otthonába a Holdapó mellett lévő csillagszembe, hogy felkészüljön a következő éjszakára. Ez a tündérke azoknak is segít, akik otthonuktól távol vannak, és mielőtt lecsukják szemüket azt kívánják: „Bárcsak a családommal lehetnék!”. Őket látogatása során egy gyönyörű álommal ajándékozza meg, ahol a mindenki együtt van és önfeledten játszik. Azt azonban minden embernek tudnia kell, ez a tündér csak akkor reppen házról-házra, mikor minden csillag ragyog az égen, mert az ő fényükből nyeri az erejét és a csodákra képes tündérport, ami mindenki számára békés és szép álmot ígér.

Hópihe Tisztaság-tündér:

Ez a kis tündér minden idők legszebb és legtisztább pihe-puha hópehelyéből született, egy csodálatosan szép, fehér köpenybe bújt téli hajnalon. Nem is olyan rég, Jéghercegnő a tél hírnökének teremtette, így még fiatalka tündérnek számít. Eddigi rövidke életének nagy részét a havas tájakon töltötte, ezért a vállán található jégvirágok, sálként összefonódva, védték meg nyakacskáját a nagy hidegben. Régen csak télen találkozhattak vele a szerencsések, mikor a karácsonyi ünnepek alkalmában be-belesett az ablakokon és megáldotta a családokat. Ezután mintha csak varázspor lenne, hópihék kezdtek hullni az égből, fehér ruhába öltöztetve az egész világot. Ez a csoda azonban csak pár napig tartott, így elhatározta valami mást is tesz az emberekét. A tél végeztével, visszavonul és megpihen gazdájánál, hogy felkészüljön a következő évi csodatételére. Hópihe mára már télen sem hagyja el azt, aki mellé egyszer odaszegődött. Hűségesen kíséri kisbarátját, akárhova vezet is útja. Így tündérünk nemcsak a tél szimbolikus alakja lett, hanem a tisztaságé is. Ruhácskájában hordozza különleges varázserejét, így kabátjának mindig szép fehér színben kell pompáznia. Hópihe úszik a gyermekek szeretetében, bájos mosolya mindenkit elvarázsol és emellett kitűnő játszó-és alvótárs is. Aki Őt választja annak nem csak a karácsony, hanem az egész év, egy hatalmas izgalmakkal teli, felfedezésre váró ajándék lesz.

Soha ne feledd! Ahhoz, hogy egész éven, vagy akár évtizeden át elégedett és szerencsét hozó tündérek maradjanak sok törődésre van szükségük a mindennapok során is.

Becsüld, szeresd ezt a parányi lényt, tedd boldoggá ahhoz, hogy Ő is boldoggá tudjon tenni téged. Hidd el, csodák igenis léteznek, csak fel kell tudni ismerni azokat.

Tengerke-tündér:

Ez a szerencsetündér onnan kapta a nevét, hogy réges-rég sellőlányként élte életét és óceánok vizét szelte. Otthona a tenger fenekén, Rubint szoros legmélyebb pontján húzódott. Itt töltötte mindennapjait testvéreivel és barátaival. Ez a szakadék vörös színű szirtekkel szegélyezet, kör alakú mélyedéssel végződött, melynek közepén Tengerke kagylóvára állt. A házikónak különlegessége az volt, hogy számtalan kisebb-nagyobb élő kagyló alkotta, így mindig változtatta alakját. Tündérkének olyan volt ez a hely, mint egy mesebeli csodapalota, ahol mindig új és új helyeket fedezhetett fel. Néha mikor megunta a falak közti játszadozást, csak kiúszott a kristálytiszta vizű, Türkiz öbölbe, és ott töltötte napját a millió színben pompázó halacskákkal együtt. Ám az ő életében is eljött a felnőtté válás ideje. 20 születésnapján szülei és a bölcs csikóhal hívatta a családi Korall aulába, ami kizárólag ünnepi alkalmakkor nyitotta ki kapuit. Tengerke belépve a terembe, felnézett és csodálatosan ragyogó kristályok sorát pillantotta meg, amik mint apró gyertyalángok világítottak. Miután helyet foglalt édesapja mellett, rögtön rátértek az összejövetel céljára. Ami a kis tündér életének talán legnehezebb választása volt. Döntenie kellett, tovább él sellőként a tengerek mélyén és soha nem látja meg a napvilágot, vagy felszáll a felszínre és egész életét jócselekedeteknek szenteli. A kis tündérlány hosszas gondolkodás után a gyerekeket választotta, azért, mert kíváncsi volt a szakadékon túli világra is. Csikóhal, aki egyben varázsló is volt, már ünnepélyesen is felnőtté avatott tündér döntése után, két szárnyat adott neki, majd azzal engedte útnak: „Ne búsulj soha, eljön az-az idő is mikor visszatérhetsz közénk!”. Mindennek már több száz éve és Tengerke azóta is itt jár köztünk és észrevétlenül hoz szerencsét gazdájának.

Kökörcsill Jókedv-tündér:

Kökörcsill a tündérek legkisebbike. Vele az élet csupa móka és kacagás. Amelyik kisgyermek ezzel a tündérkével játszik, biztos számára a jókedv és bolondozás. Kökörcsill, egy szárnyakkal megáldott bohócgyerek. Mindig azon serénykedik, hogyan tudja megtréfálni társait és megnevettetni kispajtásait. Tündérfiúnk régebben mindig valamelyik testvérével kelt útra. Legtöbbször Csillagporral járta a házakat éjjelente, és míg nővére varázsport hintett a levegőbe, ő inkább odabújt a gyerekek mellé és békésen őrizte álmukat. Mára már megunta az éjjeli szálldogálást, így aki ezt a tündét választja, egybe egy hálótársat is kap. Kökörcsill ugyanis nagyon fél egyedül a sötétben így szereti, ha a pihe puha ágyikóba követheti játszótársát. Neki nagyon fontos az emberi kapcsolat és az, hogy örömet tudjon okozni annak, aki mellett álomra hajtja a fejét. Azoknak a gyerekek, akiknek ilyen barátjuk van, igazán szerencsésnek mondhatják magukat, mert egy hű társra találtak, aki velük tart jóban és rosszban is egyaránt. Ezt a szerencsetündért azoknak a kisembereknek ajánlom csalafinta tulajdonsága miatt, akik szeretik a viccelődést és szeretnék megoszthatni az ágyukat valakivel aki mellett biztonságban, érezhetik magukat. Ébredéskor akkor sem kell megijedni, ha huncut tündénket nem találjuk magunk mellett. Kökörcsill ugyanis imád elbújni az ágy alá, de csak azért, mert szereti már a reggelt is tréfával kezdeni, megviccelve ezzel kisbarátját. Előfordul az is, hogy a kis gézengúz sajnos nem mehet mindenhova veletek, de ne csüggedjetek ilyenkor sem, ha jó puha helyre rakjátok egészen bizonyos, hogy ott vár benneteket, míg haza nem értek.

Azt is bizton állíthatom, nem hiába választott téged valamelyik tündér, mégpedig az, aki legközelebb áll a szívedhez. Ő képes meglátni benned minden jót, még azt is, amire nem is gondolnál.

Jázmin Szépség-tündér:

Jázmin a szépség és ragyogás tündére, a jóság szóvivője. Ő a középső nővér, Esthajnal és Csillagpor testvére. Feladata, hogy megmutassa az embereknek mi a szép, a jó és rossz közti különbség. Réges-rég csillagként ragyogott az égen, míg egyszer a Földön annyi rossz dolog történt, hogy úgy döntött tündérré változik és segít nekünk megtalálni a helyes megoldást bajainkra. Ezzel a döntéssel sok mindent feladott régi életéből. Soha többet nem térhet vissza a csillagtársai közé és nem ragyoghat az égen, mint a többiek. A csillogásról azonban nem kellett végleg lemondania. Ha sikerül elegendő jót cselekednie egy nap, akkor Holdapó megajándékozza egy hajfürttel, ami csodákra képes. Ilyenkor Jázmin tündér tulajdonosának elismerés és dicséret jár. Ezzel egy időben Jázmin újra élheti régi fényességét, igaz csak egy éjszaka erejéig. A gyerekek közül ezt a tündért azok kapják, akik sok-sok jót tettek másokkal és megérdemlik azt, hogy szeressék társaik. Az emberek többsége nem is tudja milyen nehéz választani a könnyebben járható rossz és a nehezebben megtehető jó út közül. Ha Jázmin tanácstalanságot érez, gazdája mellé reppen, persze sokszor láthatatlanul és segít neki abban, mi a helyes és okos döntés. Az életben, akinek volt, van vagy lesz ilyen tündére, biztos lehet abban, a sok jóság elnyeri jutalmát, és szerencsés, boldog élet vár rá.

Zöldike Élet-tündér:

Zöldike az élet és egészség tündére. Amellett, hogy életét óvja és minden embernek a természet szeretetet tanítja. Ha az erdőkben, tisztásokon nyitott szemmel járunk, belepillanthatunk egy csodálatos világba, ahol sok kis apró és egyben óriási élőlény mindennapi életét láthatjuk. Zöldike hűséges társa mindazoknak, akik szeretik a növényeket, állatkákat és imádják a természetet. Feladatai között szerepel az is, hogy a szemetelőkkel, vadászokkal felvegye a harcot. Sok-sok éven keresztül csak a növények életét kísérte figyelemmel, de ahogy cseperedett megsajnálta az állatkákat és megkérdte Földanyót, bízza rá őket is. Rövid gondolkodás után Földanyóka megtette az erdők tündérének. Ágról-ágra szálldogálva, gyógyítja, ápolgatja a szárnya törött madarakat, eteti a kicsinyeket, építget menedéket a fedél nélkül maradt élőlényeknek. Ezért, akiknek ilyen tündérkéje van, biztos lehet abban, hogy nagyon jó barátságban, harmóniában fog élni a környezetével. A családdal töltött hétvégi kirándulások alkalmával, ezek a gyerekek, ha jó megfigyelők, olyan fantasztikus dolgokkal találkozhatnak, ami a többi ember számára talán láthatatlan és csak elképzelni tudják, milyen szépek is lehetnek a természet e kincsei. Azok a gyerekek, akik ezt a tündérkét úgy kapják valakitől, ahhoz hogy szerencsések legyenek, felelősséggel is tartoznak a környezetükért. Nem tudniuk kell, hogy a növények kivágásaival magunktól vesszük el az élet számára nélkülözhetetlen oxigént. Zöldike mindezt tudja és próbálja a kisgyermekeknek is azt tanítani: „Védd a környezeted és szerencsés leszel egész életedben!”

Liliomka Tudás-tündér:

Liliomka a bölcsek-bölcse tündértársai között. Jellegzetes harang alakú ruhácskája, bordó sálja miatt könnyen felismerhető. Már kiskorától kezdve a könyvek, lexikonok érdekelték, de sok-sok mesét is olvasott és olvas a mai napig is. Társai mindig hozzá mennek, ha tanácsra vagy egy érdekes mesére vágynak. A tündértársadalomban előkelő helyet foglal el. Nem történhet semmi Kristály szigeten anélkül, hogy Liliomka ne tudna róla. Borostyánkő kastélyában egy hatalmas könyvtár található, falain a régi idők nagy tündér bölcseivel. Különlegessége az, hogy ez egy mindig fényben úszó terem és egyben a tündérek tudásának bölcsője is. A fiatalok itt tanulnak, míg az idősebbek ebben a helyiségben tanácskoznak, döntenek arról, melyik tündérnek mi lesz a feladata életében. Liliomka azon túl, hogy hazájában segíti, a többi tündérhez hasonlóan szerencsét hoz az embereknek. El kell mondanom, hogy Ő egy nagyon különleges tündérlány. Hogy miért? Mert erejét abból nyeri, hogy gazdája minél nagyobb tudásra tesz szert. Azok a lurkók, akik ezt a tündért választják, nem kell attól tartaniuk, hogy otthon egyedül tanuljanak, Liliomka ugyanis nagy érdeklődéssel figyeli a felolvasást, miközben helyet foglal az íróasztal valamely sarkán. Az iskolába láthatatlanul követi társát és mikor nem is számítana rá, akkor hoz szerencsét neki, például: egy feleletnél, dolgozatnál. Végül nevéhez hűen, azt kérte tőlem adjam át mindenkinek: „A szerencse sokszor a tudáson is múlik!”

1998 óta az Egészség szolgálatában
basket1

Megrendelés, információ:
Tel.: 06 70 202 9385