SABONA VÖRÖSRÉZ:
A TERMÉSZET CSODÁLATOS AJÁNDÉKA


          Mikor 1998-ban számot vetettem az életemmel és harmincnyolc kilósan felvettem az utolsó kenetet, még nem sejtettem, hogy ismeretlen eredetű bajaim a ma már civilizált országokban népbetegségnek számító candidiasis gombafertőzésre vezethetők vissza.

          Minderre Ferencsik István Az élesztőgomba fertőzések következményei, tünetei és gyógyítása címet viselő ismertető füzete alapján jöttem rá.

          E szörnyű kórból kilábalva könyvet írtam Titokzatos nyavalyám címmel. Recepteket is közreadtam benne, hogy útmutatással szolgáljak sorstársaimnak, mely ételekkel lehet kúrálni candidiasisukat.

Ekkor még nem is sejtettem, hogy a természet egy csodálatos találmánya is óriási segítségünkre lehet és ami talán még ennél is fontosabb, megelőzni a kórt.

          Könyvemben írtam a tisztaság, a tiszta levegő és a tiszta víz, a Nap, mint energiaforrás, a munka, a mozgás és a pihenés fontosságáról.

          A fertőzés fő okai között említettem a környezetszennyezést, az értéktelen étel ek fogyasztását, az elektromos szmogot.

          Tünetként megneveztem a fáradtságot, az allergiát, az emésztési zavarokat és a gyulladásos betegségeket, mint pl. az izületi gyulladást, a torokpanaszokat, a nőgyógyászati problémákat, a hólyaghurutot és a bőrkiütéseket valamint a depressziót. Beszéltem a hajhullásomról, a töredezett körmömről, a száraz bőrömről, a szuvas fogaimról, és a pattanásaimról.

          Szerencsére ma már mindez a múlté. Sajnos az emberek 85 százalékát valamilyen módon érinti a candidiasis, nagyobb arányban a nőket, a férfiak közül "csak" minden másodikat.

          A természet egy csodálatos találmányát megismerve azonban – mint ahogy fentebb említettem – rájöttem arra, hogy mindaz, amit az előbbi sorokban leírtam, mennyire összefügg egy olyan fém hiányával, amelyről a legtöbben nem is gondolnák, mennyire fontos.

          Ma már tudom, ha elegendő réz került volna szervezetembe, talán soha nem kerülök olyan áldatlan állapotba, mint amibe a candida fertőzésem sodort.

          A réz rendkívül fontos szerepet töltött be a letünt korok emberének életében, az ősi civilizációban ékszereket készítettek belőle. Ezek az emberek még megfigyelték a természetet és tudták, hogy az hogyan működik. Minden bizonnyal észrevették, hogy a réz energiát ad, gyógyászati célokra is kiválóan alkalmazható. Különösen a gyulladásokat kezelték vele.

          A modern tudomány azt is igazolta, hogy fontos szerepe van a kötőszövetek felépítésében és fenntartásában, tehát a bőr, a köröm, a haj, a csontok és a fogak szempontjából is elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű réz.

          A réz azonban nem áll elegendő mennyiségben rendelkezésünkre, különösen a mai mezőgazdasági gyakorlat mellett, amely nem gondoskodik a talaj értékeinek, nyomelemtartalmának megőrzéséről.

          Már az ókori népek is tudták, hogy a táplálék mellett szükségük van a bőrön keresztül bevitt rézre is. Hát még napjainkban mekkora szükség van erre!

          A természet gondoskodott arról, hogy ezt megtehessük, mert az izzadtság feloldja a rezet és az testünkbe jut a bőrön keresztül.

          A candidás gombafertőzés fentebb felsorolt tünetei a rézhiány tünetei is egyben. És a candidiasishoz hasonlóan, a népesség túlnyomó többségét érinti.

          Kevesen tudják, milyen összefüggések vannak a rézhiány és a candidiásis között, pedig ennek ismeretében sokan megmenekülhetnének illetve gyorsabban felgyógyulnának a fertőzésből (nem utolsósorban a réz kiváló gombaölő és immunrendszert erősítő tulajdonságai miatt).

          A réz bőrön keresztüli bevitelére a Sabona mágneses vörösréz karkötőt ajánlom, amely a mágnesek nagyszerű tulajdonságait is tartalmazva a legjobb minőségű és tisztaságú vörösrézből készült.

          Azt mondják, aki ezt a karkötőt egyszer felpróbálja, többé nem akarja levenni. Ezzel én is így vagyok.

          Ismerje meg bátran Ön is e létfontosságú nyomelem: a réz csodálatos hatásait!

Bessenyei Odette, a "Candida" Egészség Alapítvány elnöke